torstai 22. maaliskuuta 2012

Yhdistykseen!

Hattulan Kaakelitehdas on päättänyt liittyä ensimmäiseen yhdistykseensä, nimittäin 12.3. Tampereella perustettiin Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys, jonka perustajajäseneksi Kaakelitehdas ryhtyi. Yhdistyksen rekisteröintihakemus on vireillä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Miksi juuri Pirkanmaan yhdistykseen? Luonteva yhteys Hämeestä Pirkanmaalle on puolikas Kaakelitehdasta, sillä allekirjoittanut asuu siellä. Jonkin verran jo pirkanmaalaista rakennuskulttuuriväkeä tunnemmekin, mutta on hyvä verkostoitua lisää ja tutustua uusiin.

Muita perustajajäseniä ovat Ekokumppanit Oy, Kulttuuriosuuskunta Aktivaattori, Pispalan kumppanuus ry, Silta-Valmennusyhdistys ry, Taidosto-osuuskunta ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus. Yhdistys syntyi Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projektin myötä, ja yhdistys laajentaa koko Pirkanmaan mukaan. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pirkanmaalaista rakennuskulttuuria sekä tarjota puolueetonta neuvontaa ja koulutusta.

Jo nyt projekti järjestää Entistä parempi -korjausrakentamisiltoja Tampereella Vanhan kirjastotalon luentosalissa (Keskustori 4). Seuraava on 29.3. klo 17.30 - 19.30 aiheena Hirsitalon korjaustyöt - Simolan talo, ja 12.4. klo 18.00 - 20.00 Kylätalot kuntoon -hankkeen päätöstilaisuus.

Huhtikuussa 21.- 22.4. yhdistys osallistuu Tampereen Taidesuunnistukseen ja kohteemme on Pispalassa vanha Uittoyhdistyksen talo, josta muuten kaavaillaan yhdistyksen toimintapaikkaa, neuvonta- ja koulutuskeskusta. Viikonlopun teemana Uittoyhdistyksen talolla on Julkisivut kuntoon. Tarkempi ohjelma paljastettakoon myöhemmin, mutta innolla odotetaan yhdistystoimintaa, siis käykäähän tutustumassa projektiin www.trkk.fi

Ja taidesuunnistukseen voi tutustua täällä: www.taidesuunnistus.net

2 kommenttia:

  1. Voiko siellä teidän tehtaalla vierailla? Juuri nyt ei uusille kaakeleille on tarvetta, mutta tulevaisuutta varten ja kiinnostaa ylipäätään.

    VastaaPoista
  2. Juu voi, parhaiten ollaan paikalla arkisin 9 - 16 välillä ja kannattaa etukäteen soittaa ja varmistaa, että ollaan paikalla, ettei satuta olemaan asiakaskäynnillä tms.

    VastaaPoista