tiistai 19. kesäkuuta 2012

Muutosta

Heinäkuussa tulee aikamoinen ponnistus, kun muutamme Tampereelle. Hattulan Kaakelitehdas on toiminut Parolassa samoissa tiloissa vuodesta 2007. Tilat ovat olleet vanhassa Tehdasvilla-nimisessä kiinteistössä. Punatiilinen 1930-luvun rakennus on varsin kaunis, mutta huonossa kunnossa. Tiloissamme on riittänyt valoa suurista ikkunoista, jotka antavat Helsinki-Tampere-junaradalle. Vieraamme aina ihmettelevätkin kuinka lähellä rata on, kun Pendolino suhahtaa ohi aivan ikkunan vierestä. Itse en edes enää kiinnitä juniin huomiota. Meillä olisi myös toimiston seinän takana oma lastauslaituri ja pistoraide, mutta niin suureksi toiminta ei ole paisunut, että kaakeleita olisi junalla kuskattu...Kuumina kesäpäivinä lastauslaiturille on kiivetty ikkunasta (muuta reittiä ei ole) jätskiä syömään.Pitäisiköhän viedä vähän mukana tuota villiviiniä...Talon seinä on upea syksyllä, kun lehdet ovat valehtelematta tulipunaiset.

Mutta aikansa kutakin, on tiloissa ollut omat harminsakin. Vanhan rakennuksen lämmitysjärjestelmä (maakaasu ja vesikiertopatterit) ei ole enää iskussa, ja tammi-helmikuussa lämpötila, varsinkin joululoman jälkeen, kun polttouunimme ovat olleet käyttämättä, on tippunut jopa 11 asteeseen...siinä ei enää valusavi toimi, savi on kylmää ja sormet kohmeessa. Kesällä taas ongelma on päinvastainen. Kaksi viimeisintä kesää ovat olleet muutenkin kuumia hellejaksoineen, mutta silloin polttouunit taas lämmittävät tilaa noin viiden ekstra-asteen verran, ennätys taisi olla reilu 30 astetta sisällä... Siinä kuluu aika lailla juomavettä, joka tosin pitää kantaa itse muualta, koska rakennuksen omasta kaivosta saatava vesi ei ole juomakelpoista. Vaikka kuvissa rakennus näyttää ihastuttavalta, ja se olisi juuri sopiva ympäristö Kaakelitehtaalle, ei sitä tahdo muistaa kun pipo päässä koittaa tarjeta sisällä.


Onhan tuosta kyltistä jo tekstit vähän haalenneet, aika maalata ne uudestaan. Saisinpa mukaani tuon Tehdasvilla-asiamies-kyltin, se on hieno!

Uusien tilojen etsimisen aloitin keväällä ja ne löytyivät Tampereelta Epilästä, uusi osoitteemme on Pispalan valtatie 120, 33270 Tampere. Tilat ovat muuten hyvin lähellä entistä Uittoyhdistyksen taloa, jonne on suunniteltu Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen toimitiloja. Yhteys on mitä mainioin, samalla reissulla voi vierailla molemmissa paikoissa!

Uusien tilojen osalta olikin jo paljon vaatimuksia, mitä tilassa tulee olla, miten se tulee järjestää ja miten ei. Täytyy suunnitella vesipiste ja saostusastia, sähköjen ja ilmastoinnin asennus, onko tiloissa tarpeeksi sähköä kahdelle 30 A:n uunille, mistä raaka-aineet otetaan sisään, miten valmiit kaakelit kannetaan ulos, paljonko työmatkaksi tulee...Minun työmatkani tulee olemaan noin 9 kilometriä, mikä tuntuu nykyisen 70 kilometrin jälkeen todella vähäiseltä!

Hyvillä mielin odotellaan uusia tiloja. Sielläkin on paljon valoa, yksi pitkä seinä on kokonaan ikkunoita, ja nyt uusiin tiloihin voi suunnitella uusia juttuja, tehdä siitä taas oman näköinen. Uusista tiloista sitten juttua, kun se alkaa olla "esittelykelpoinen", esimerkiksi omia kaakeleita on tarkoitus laittaa paremmin esille. Jonkinlaiset avajaisetkin ovat mielessä, niistäkin tulee tänne tietoa!

2 kommenttia:

  1. Onnea muuttoon! Laitas sit kutsua kun uusia tiloja saa tulla ihastelemaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Juu, jonninlainen avajaisjuhla järjestetään, ja jos ei sinne pääse, niin toki saa tulla muulloinkin.

    VastaaPoista