maanantai 26. elokuuta 2013

Loviisan wanhat talot ja Piipahda Pispalan pirteissä

Voi olipas Loviisassa upeat säät koko viikonlopun! Seuraavista kuvista varmaan näettekin valon määrän ja pilvettömän taivaan.

Kaakelitehtaan tuikut, kaakelit ja laatat.

Seinälaattavalikoimaa.
Tänä vuonna en ehtinyt kiertelemään wanhoja taloja kuin vähäsen osastomme läheltä, väkeä nimittäin tapahtumassa piisasi, rikottiinkohan kävijäennätys jälleen? Vuonna 2012 heitä oli yli 10 000.

Tässä kohteessa, joka on entinen metodistikirkko, olivat aikaisemmat asukkaat, arkkitehtipariskunta, rakennuttaneet saunaosaston keskelle taloa. Talossa olikin keskusmuuri, jossa lämmittivät takka, puuhella ja puukiuas:


Toisesta kohteesta löytyi lastenhuoneesta viehättävät keinu ja auto:Tänä vuonna oheistapahtumia oli entistä enemmän ja kaikenlaiset kirpputorit olivat levittäytyneet ympäri Loviisan keskustaa, tällä kirppiksellä oli hauska lipasto:


Majoituimme jälleen keraamikolle sopivassa savitalossa Strömforsin ruukissa. Savesta rakennetussa Krouvinmäessä on alunperin ollut ruukin työväen asuntoja.

Strömfors.

Krouvinmäestä on tullut suosikkimajoituspaikkamme.
Ravintola Ruukinmyllyssä söimme lauantai-iltana herkullista kokonaisena paistettua ahventa ja tilliperunoita!


Tapahtuma oli jälleen lämminhenkinen ja leppoisa, kiitos ja ensi vuonna uudestaan!

Ehdin napata kuvan kahdesta sotilaasta Loviisan kadulla.
Lopuksi vinkki samankaltaiseen, tosin Loviisaan verrattuna vielä pienimuotoiseen ja aloittelevaan tapahtumaan: Piipahda Pispalan pirteissä järjestetään lauantaina 7.9.2013 klo 12 - 17 Tampereella nyt toista kertaa viime vuoden hyvän palautteen ansiosta. Järjestäjinä ovat Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry ja Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti. Tapahtuma on osa vuosittain järjestettäviä Euroopan rakennusperintöpäiviä, joista voit lukea esimerkiksi tästä blogista: http://rakennusperinto.blogspot.fi/

Hattulan Kaakelitehdas on Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen jäsen ja yhdistyksen toimintapaikaksi kunnostettava entinen Uittoyhdistyksen talo on myös avoinna. Tulkaahan juttelemaan vanhoista taloista ja tutustumaan "Uittikseen"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti