torstai 1. elokuuta 2013

Särkänniemen Koiramäki

"Lomalta" on palattu, pari romaania ehdin lukea (Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen ja Turkka Hautalan Salo), matot ja ikkunat ovat vielä pesemättä, mutta ei se haittaa, ehtiihän nuo vielä. Elokuun kiireet ovat alkaneet ja syksyllä onkin sen verran tapahtumaa, että olen aloittanut useamman tekstiluonnoksen tähän blogiin, hirveän hauskaa!

Vierailin tänään aamulla Särkänniemessä, jonne sisustusarkkitehti Leena Carelse suunnitteli uuden hienon Koiramäen alueen. Leena tilasi alueella sijaitsevaan Prännäri-nimiseen kahvilaan Savimaakari-laattoja. Olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä Leenan kanssa esim. Muuttohaukantie-sisustusohjelmassa, joka tuli aikoinaan TV2:lta. Ja miten hieno se Koiramäki olikaan! Värikäs ja huvipuistomainen, muttei liian muovinen, enemmänkin kotoisa.

Koiramäki on jaettu ikään kuin kahteen osaan: kaupunkiin ja maatilaan ja kummallakin alueella on oma kahvilansa. Kaupungissa on hienompi Von Guggelböö ja maatilalla tämä kuvassa näkyvä käsityöläismäisempi Prännäri, jossa laatat siis ovat.

Kahvilatiskin takaa.

 Minusta tämä voisi ihan hyvin olla jonkun kodin keittiö.

Luonnonvalkeat Savimaakari-laatat.

Aika viehättävä kahvila.

Savimaakari-laatat ovat viime vuoden uutuuslaattoja ja niissä jäljitellään vähän värikkäämpää suomalaista savenvalajien perinnettä. Värit ovat voimakkaita ja vaihtelevia, jokainen laatta on uniikki. Värejä ovat luonnonvalkea, keltainen, sininen, ruskea sekä metsän- ja koivunvihreä. Tänä vuonna lisäsin mallistoon uutuutena, asiakkaiden toiveista, puhtaan valkean värin. Se näyttääkin edelleen jatkavan suosiotaan kaikissa kodin materiaaleissa. Kun lähes kaikki pinnat ja/tai kalusteet huoneessa ovat puhtaan valkoisia, voi luonnonvalkea näyttää kellertävältä tai likaiselta niiden rinnalla, puhtaalle valkealle laatalle oli siis tilausta.

 
Puhtaan valkeat laatat. Yhden laatan koko on 150 x 150 mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti