torstai 24. lokakuuta 2013

Keramiikan opetusta

Jälleen vähän kirjoitusta sivuprojektista, parin illan mittaisesta sellaisesta. En ole aikaisemmin ajatellut opettavani keramiikkaa, mutta kun naapuriin, tien toiselle puolelle, muutti Näpsä-käsityökoulun käsityökeskus ja sieltä ehdotettiin yhteistyötä parin kurssin muodossa, niin ajattelin että mikä ettei, voisihan se olla hauskaa vaihtelua. Olen joskus ohjannut satunnaisesti aikuisten ryhmiä omalla pajalla, lähinnä ystäviä tai puolituttuja, mutta lapsia ja nuoria en ole opettanut aikaisemmin. Ennen ensimmäistä ryhmää kyllä jännitti!

Taito Pirkanmaa ry:n Näpsä-käsityökouluissa opetetaan lapsille, nuorille ja aikuislle käsityön taiteen perusopetusta. Yhdistyksen käsityökeskuksissa, joita on ympäri Pirkanmaata ja joissa opetus tapahtuu, järjestetään myös erilaisia lyhyempiä kursseja aikuisille. Esimerkiksi tuossa naapurissa Epilän käsityökeskuksessa on kangaspuita, joilla voi tulla kutomaan itsenäisesti tai ohjatusti.

Minä sain opettaa eilen ja toissapäivänä kolmelle lasten ryhmälle ja yhdelle nuorten ryhmälle keramiikkaa. Se oli mukavaa vaihtelua! Aiheina meillä oli joko yhden tai useamman tuikkukipon tai eläinhahmon valmistaminen. Ryhmät olivat erilaisia, mutta minulle jäi tunne, että varmaankin suurin osa oppilaista piti saven kanssa työskentelystä ja toivon, että osasin opettaa ja että lapset oppivat jotain. 

Töistä tuli tosi hienoja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti