tiistai 13. toukokuuta 2014

Lastenhuone

Aikaa vierähti taas edellisestä kirjoituksesta ja huhtikuu jäi väliin! Syynä on äitiyslomani, jonka aloitin maaliskuun lopulla. Kaakelitehdas on siis pienellä toimintatauolla, tosin tätä blogia ja facebookia päivittelen kyllä. Yrittäjille on sallittu äitiysloman aikana ns. sunnuntaityöskentely, joten voin toimittaa pieniä kiireettömiä seinälaattatilauksia ja sisustussuunnitelmia. Niin ikään voitte tulla tapaamaan minua ja tutustumaan Kaakelitehtaan tuotteisiin Loviisan wanhat talot -tapahtumaan 30. - 31.8. ja Helsinki Design Marketiin 6. - 7.9.

Näin äitiyslomalla sopiikin kirjoittaa lastenhuoneen sisustuksesta. Sain suunnitella tuttavaperheelle pienen taaperoikäisen lapsen oman huoneen. Huoneessa käytettiin mahdollisimman paljon jo olemassa olevia kalusteita ja tavaroita. Asiakas oli itse miettinyt valmiiksi muiden muassa verhot, valaisimia ja maton, mutta huone oli ollut kauan niin sanotusti vaiheessa, joten he tarvitsivat vain jonkin ulkopuolisen sysäyksen toteutukseen!

Ehdotuksessani lähinnä järjestelin huonekalut uudelleen, poistin muutamia ylimääräisiä huonekaluja ja ehdotin yhdelle seinälle jälleen kerran suosikkitapettifirmani Pihlgren & Ritolan Suomessa valmistettua Pöllö-paperitapettia. Malli on 60 - 70 -luvulta, mutta pöllöt ovat varsin muodikkaita tällä hetkellä sisustuksessa! Tapetin beige sävy sopi täydellisesti huoneen muissa seinissä valmiina olleen maalisävyn kanssa. Tapetista on myös aika hurjat sininen ja punainen versio, mutta päädyimme beigeen, ettei tapetti olisi liian pelottava...

Sininen Pöllö-tapetti. Kuva: Pihlgren & Ritola.


Punainen Pöllö-tapetti. Kuva: Pihlgren & Ritola.

Beige Pöllö-tapetti. Kuva: Pihlgren & Ritola.
Kuvia huoneesta ennen muutosta:Ja jälkeen:

Valaistuksesta täytyy huomauttaa sen verran, että aivan pienten lasten huoneessa turvallisuus on ensisijaista: valaisimien täytyy olla tukevia ja sijoitettuja niin, etteivät ne aiheuta leikin tuoksinnassa vaaratilanteita tai ettei pieni lapsi pääse niihin käsiksi. Esimerkiksi huoneessa tunnelmavalona toimiva lattialla oleva valaisin kannattaa nostaa hyllylle iltasadun lukuhetken jälkeen.


2 kommenttia: