torstai 27. lokakuuta 2016

Kädet saveen

Ohhoh, huomasin, että olen tänä vuonna kirjoittanut vain kaksi blogikirjoitusta... On aika pistää sormet näppäimistölle (kyllä, kirjoitan mieluiten tietokoneella kuin tabletilla, saatikka puhelimella... Olen sen verran vanha ja vanhanaikainen!), mutta on myös aika laittaa kädet taas saveen. Palaan marraskuun alusta äitiyslomalta kokopäiväisesti töihin. 

Sekalaista elämää on taas vietetty, koska olen kuitenkin tässä koko ajan käynyt töissä, enemmän tai vähemmän. Aina kun mies on kotona, minä menen töihin, läpsystä on vaihdettu vahtivuoroa ja koko perheen yhteinen aika ollut vähissä. Nyt mies jää isyyslomalle kotiin pikkumiehen kanssa ja minä pääsen töihin. Ja kyllä, pääsen töihin, on helpottavaa, kun saa työskennellä koko päivän ilman suurempia keskeytyksiä. Nyt kohta 9 kuukautta vanhan pojan kanssa työpäivä oli tasan päiväunien mittainen, eli n. 1,5-2 tuntia (onni, että poika nukkuu edelleen ulkona hyvin). Eihän siinä ajassa saa kauheasti aikaan. Minun työpaikkani on sen verran sotkuinen ja lapsille vaarallinen, etten voi päästää ryömivää lasta lattialle pyörimään, siksi ainoa mahdollisuus oli työskennellä lapsen nukkuessa. Kun poika oppi liikkumaan, ei paikalla olo kiinnostanut yhtään, en voinut esim. pitää häntä kantorepussa tai istuttaa rattaissa työskentelyn ajan, ja olisihan se ollut aika tylyä istuttaa lasta paikoillaan koko päivän... Välillä turhautti että työt edistyivät hitaasti, ja sitten tuli huono omatunto, että raahasin lasta töihin ja asiakastapaamisiinkiin. Tietysti mielelläni viettäisin kotona ainakin lapsen ensimmäisen vuoden, mutta, kuten monesti jo olen sen todennut täällä blogissakin, se ei ole meidän perheelle mahdollista.

Mm. tällaisia kaakeliuunin kaakeleita valmistui keväällä.
Työrintamalla onkin hyvä tilanne, sillä tilauskirjat ovat täyttyneet hyvin. Uusia tilauksia voin ottaa vastaan ensi vuoden helmikuussa. On käynyt jopa niin, etten osallistu tänä vuonna yksiinkään joulumyyjäisiin. Olin ilmoittautunut Ornamon joulumyyjäisiin ja Tampereen joulun designtorille, mutta valitettavasti jouduin perumaan molemmat, en yksinkertaisesti ehdi tekemään sinne myytäviä tuotteita... Tiedoksi siis tosiaan, että tällä hetkellä varastossa ei ole yhtään mitään (no ehkä muutama hassu laatta on), kaikki tuotteet tehdään nyt vain tilauksesta. Taidan tänä vuonna käydä ainakin Tampereen designtorilla ihan vain asiakkaana joululahjaostoksilla, aika ihanaa.

Mukavaa loppuvuotta!

Nyt on työn alla vihreä kaakeliuuni. Teen uunin värin aina toiveiden mukaan. Tässä mallaillaan tapettia ja uunin väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti